Παραλίες

Η Πάργα δικαιωματικά προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι λόγω του φυσικού κάλους και των υπέροχων παραλιών της. Ο καθένας μπορεί να απολαύσει τα καταγάλανα νερά και την μεγάλη ποικιλία θαλασσίων σπορ που είναι διαθέσιμα. Οι παραλίες της Πάργας είναι από τις καλύτερες παραλίες του Ιωνίου Πελάγους. Οι πιο δημοφιλείς παραλίες είναι: ο Βάλτος, το Κρυονέρι, το Πίσω Κρυονέρι, το Σαρακήνικο και ο Αι Γιαννάκης. Υπάρχουν επίσης και άλλες παραλίες σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Photo of sea and sun.

Βάλτος

Η παραλία του Βάλτου είναι μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες της Πάργας με ακτογραμμή που φτάνει τα 3 χιλιόμετρα. Βρίσκεται κάτω από τον εντυπωσιακό βράχο όπου είναι κτισμένο το κάστρο της Πάργας. Λόγω των κρυστάλλινων νερών της και της κοντινής απόστασης από την Πάργα μαζεύει μεγάλο πλήθος παραθεριστών. Είναι καλυμμένη με άμμο και βότσαλα, είναι αρκετά ασφαλής καθώς είναι περιτριγυρισμένη από τον κόλπο του κάστρου της Πάργας και της Βλαχέρνας. Η μεγάλη ακτογραμμή της επιτρέπει στο νερό να ανανεώνεται φυσικά χωρίς την ύπαρξη δυνατών ρευμάτων. Τέλος, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν μια πληθώρα από θαλάσσια σπορ.

Κρυονέρι

Η παραλία του Κριονερίου είναι κεντρική παραλία της Πάργας τοποθετημένη στα όρια του οικισμού λίγα μέτρα από το κέντρο της Πάργας. Σε μικρή απόσταση από την ακτή είναι το υπέροχο νησάκι της Παναγιάς το οποίο είναι προσβάσιμο κολυμπώντας ή με την χρήση θαλάσσιου ποδηλάτου.

Πίσω Κρυονέρι

Μια λιγότερο κοσμοπολίτικη, μια ήσυχη παραλία με μικρά βότσαλα πίσω από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Είναι εύκολα προσβάσιμη.

Λίχνος

Η παραλία του Λίχνου είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Πάργας. Βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την Πάργα. Είναι περιβάλλεται από καταπράσινο βουνό και σε συνδυασμό με τα καταγάλανα νερά είναι μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες της Πάργας. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν θαλάσσια σπορ.

Αι Γιαννάκης

Η παραλία του Αι Γιαννάκη βρίσκεται σε απόσταση 6 έξι χιλιομέτρων από την Πάργα, έχει καταγάλανα νερά και υπέροχο φυσικό περιβάλλον που αξίζει να επισκεφτείτε.

Σαρακήνικο

Η παραλία του Σαρακήνικου είναι μια οργανωμένη αμμώδης παραλία με μικρά βότσαλα και καθαρά. Είναι εύκολα προσβάσιμη.